A Day In The Life Of …

onze Test Analist Marloes

A day in the life of Marloes Blog

Benieuwd naar de werking van Evolane? Interesse in een job in ons team? Marloes neemt je mee in a day in the life of en gidst je doorheen haar dag als Test Analist bij Evolane. Want wie is er beter geplaatst om jou over deze werkplek te vertellen, dan één van je potentieel toekomstige collega’s?

Gewoonlijk begint Marloes haar dag rond 8u30. Als mama van twee jonge kindjes, neemt ze plaats achter haar bureau nadat ze hen naar de crèche en school heeft gebracht. Met een groot glas water en thee in de aanslag, checkt Marloes de gezamenlijke mailbox van het project waarop ze aan het werken is en bekijkt ze Slack, om te zien of er urgente zaken zijn binnengekomen. Daarna stelt ze een grove planning op op basis van wat de dag in petto heeft! Duik je mee in Marloes haar dag als Test Analist?

Testen, ondersteunen, managen

Wat kunnen we ons voorstellen bij Marloes haar job als Test Analist? Ze test alle nieuwe ontwikkelingen in de tool, zorgt ervoor dat bugs geïdentificeerd en geverifieerd worden, en change tickets gemaakt worden indien nodig. Daarnaast voorziet ze de gebruikers van support en helpt ze hen waar nodig met de werking van het systeem. Last but not least zorgt Marloes ervoor dat de developers aan het werk kunnen blijven, zonder hun focus te verliezen op development, door hen te ontlasten van allerlei regelwerk. Naar wat haar aandacht eerst uitgaat, is afhankelijk van de prioriteiten van de dag.

Ready, set, prioriteer!

Naast haar verantwoordelijkheid voor testing, is ze dus verantwoordelijk voor support en de aansturing van het development team. “Test Analist” is een veelzijdige job, zoveel is duidelijk! Afhankelijk van het moment en het probleem gaat haar prioriteit de ene keer naar testing en de andere keer naar support en aansturing. Flexibiliteit om deze prioriteiten te bepalen, is voor Marloes een must. Zo vertelt ze: “Mijn dag is geslaagd als ik het gevoel heb dat ik alles heb kunnen doen wat ik ’s ochtends heb gepland, of als ik zaken met een gerust hart kan doorschuiven naar de volgende dag, omdat er urgentere dingen zijn binnen gekomen.”  

 

“Door de collega’s dagelijks te spreken, blijf je up-to-date, speel je makkelijker op elkaar in en ben je automatisch meer betrokken.”

IT, een asociale sector? No way!

Flexibiliteit, dat uit zich ook in de manier van communiceren op het werk. Gedurende de hele dag staat Marloes in contact met haar directe collega’s bij de klant waarvoor ze werkt via Slack en Teams. Ook is er regelmatig contact met de klanten. De ene dag wat meer dan de andere. Daarnaast is er natuurlijk nog het Evolane Team: “Als ik ergens hulp bij nodig heb staan mijn Evolane collega’s ook voor mij klaar, maar hen zie ik meer bij Evolane events”, luidt het bij Marloes.

 

Voldoening? Yes please!

“Ons lange termijn doel is het verbeteren van de tool naar de noden van de gebruikers. Op korte termijn uit dit zich in het testen van kleine delen van die tool, zoals: het testen van nieuwe code om bugs te verhelpen, een nieuwe functionaliteit, of het verder helpen van een gebruiker met een vraag. Als zo’n ticketje is afgewerkt, geeft dat een voldaan gevoel.”

 

“Evolane is een tof, familiair bedrijf waar ik me erg goed bij voel. Ik heb veel flexibiliteit op mijn positie bij de klant. Het is een kwestie van geven en nemen.”

Work-life balance: een kwestie van geven en nemen

Een goede work-life balance is eigen aan een job bij Evolane. Marloes vertelt: “Ik heb gelukkig veel flexibiliteit om mijn eigen uren in te delen, als ik er maar voor zorg dat mijn job gedaan is en ik deelneem aan de meetings. Deze probeer ik zoveel mogelijk tussen 9u00 en 15u00 in te plannen. Dit is wel fijn als ouder van twee kleine kinderen. Als zij ’s avonds op tijd in bed liggen, werk ik vaak nog even door, dat geeft me ook de vrijheid om onze kleuter van school te halen.” Haar conclusie? “Evolane is een tof, familiair bedrijf waar ik me erg goed bij voel. Ik heb veel flexibiliteit op mijn positie bij de klant. Het is een kwestie van geven en nemen.”

Work-life balance A day in the life of
Een IT-job A day in the life of

Een IT-job.  Niet voor iedereen weggelegd?

Marloes heeft zich wel eens verbaasd over het aantal mensen dat rondloopt in de IT, dat eigenlijk helemaal niet technisch is. “Helemaal niks mis mee en zelfs heel logisch, want veel jobs zijn niet technisch. Het vooroordeel dat werknemers in IT allemaal nerds zijn, dat klopt dus niet!

Twijfel je als leek of niet-techneut over een job in IT? Marloes haar advies: “Niet twijfelen, gewoon doen. Je komt er maar op één manier achter of een job iets voor jou is. Als je het niet probeert, weet je zeker dat het niet gaat lukken. Uiteraard moet je er wel affiniteit mee hebben en goesting voor krijgen.”

Lees hier onze andere blogs

Phishing

Phishing

Brand protectorVersterk de beveiliging van je merk tegen phishing-aanvallenIn het digitale tijdperk waarin we leven, vormen cybercriminelen een constante bedreiging. Deze bedreigingen hebben zich in de loop der jaren ontwikkeld en zijn veelomvattender geworden,...

Lees meer
A Day In The Life Of …

A Day In The Life Of …

A day in the life of ...onze Perfomance Engineer DylanOntmoet Dylan! Vijf jaar geleden startte hij bij Evolane in het kader van een stage. Vandaag is Dylan een vaste waarde binnen het Performance Monitoring Team. En wat voor één! Als Dynatrace performance engineer...

Lees meer
Breaking the Ransomware Kill Chain

Breaking the Ransomware Kill Chain

Tijdens Cybersec Europe 2023De dreiging van ransomware-aanvallen kent een ongeziene piek. In 2022 kreeg de helft van alle organisaties te maken met een aanval van deze categorie. Voor de helft van hen kwam dit als een totale verrassing, omdat zij ervan overtuigd waren...

Lees meer