Akamai Advanced Select Partner

Globale technologie, lokale expertise

Met het grootste gedistribueerd computing platform ter wereld en de geavanceerde beveiligings- en video delivery oplossingen die dat versterken, is het technologiebedrijf marktleider in Entreprise en Cloud Security.

Akamai’s portfolio wordt ondersteund door Evolane’s ongeëvenaarde klantenservice, analyse en 24/7 monitoring. Oprichter Kristof Haeck werkte doorheen zijn carrière samen met Akamai en leerde het platform zo in al haar facetten kennen. Als iemand die enkel kiest voor wie en waar hij in gelooft, duurde het niet lang voor Kristof een Akamai Select Partner werd, om de successen verder te zetten.

Deze titel is weggelegd voor partners die blijven investeren om de juiste productkennis en productconfiguratie te voorzien! Met meer dan 15 jaar ervaring met Akamai’s oplossingen, zijn onze engineers intussen zo gecertificeerd als het maar kan en lieten we er al wat noemenswaardige samenwerkingen op na.  Evolane combineert zo de voordelen van een vertrouwde lokale partner met de ingenieuze technologie van een internationaal bedrijf!

Klaar voor elke dreiging

App, API en Enterprise Security

De oplossingen die jouw webapplicaties, API’s en onderneming beschermen

AAP (App & Application Protector)

Akamai App & API Protector is ontworpen om hele web- en API-domeinen te beschermen met een holistische set krachtige beveiligingen die doelbewust zijn gebouwd met klantgerichte automatisering en eenvoud. Aangedreven door een nieuwe adaptieve beveiligingsengine, brengt App & API Protector vele toonaangevende kerntechnologieën op het gebied van webtoepassingsfirewall, botbeperking, API-beveiliging en DDoS-bescherming samen in één enkele oplossing die echt gebruiksvriendelijk is. Dashboards, waarschuwingen, rapportagetools, aangepaste regels, hostnaamevaluatie en netwerklijst zijn slechts enkele van de opties.

EdgeDNS

Iedereen die verbonden is met een onderneming – klanten, werknemers en partners – verwacht directe, veilige en betrouwbare toegang tot uw webapplicaties en API’s, waar ze ook zijn en op elk apparaat. Ondanks het belang ervan voor de prestaties van websites en applicaties, implementeren veel organisaties de DNS-infrastructuur te weinig. Organisaties vertrouwen vaak op slechts twee of drie DNS-servers. Door deze aanpak zijn ze kwetsbaar voor uitval van datacenters en voor gedistribueerde denial-of-service (DDoS)-aanvallen. Edge DNS is een cloudgebaseerde DNS-oplossing die 24/7 DNS-beschikbaarheid biedt, de DNS-respons verbetert en de veerkracht heeft om zich te verdedigen tegen de grootste DDoS-aanvallen.

Prolexic

Verstoringen van bedrijfsapplicaties kunnen ernstige gevolgen hebben voor klanten, medewerkers en partners, waardoor ze een aantrekkelijk doelwit worden voor aanvallers. Prolexic Routed stopt aanvallen met een cloudgebaseerd DDoS-scrubplatform om uw applicaties te beschermen waar ze ook worden ingezet, of dit nu in uw datacenter, de openbare cloud of een colocatiefaciliteit is. Of het nu gaat om het plannen van het onvermijdelijke of het actief mitigeren van een aanval, organisaties hebben snelle, eenvoudige en effectieve bescherming nodig tegen het breedste scala aan DDoS-aanvallen om hun online aanwezigheid te verdedigen, de productiviteit van medewerkers te behouden en hun infrastructuur te beschermen.

Guardicore

Vanaf september 2021 werden de toonaangevende microsegmentatieproducten van Guardicore toegevoegd aan Akamai’s uitgebreide portfolio van Zero Trust-oplossingen om ondernemingen te beschermen tegen schade veroorzaakt door inbreuken zoals ransomware, terwijl de kritieke activa in de kern van het netwerk worden beschermd. Guardicore’s benadering van alleen software is ontkoppeld van het fysieke netwerk en biedt een sneller alternatief voor firewalls. Het verkleint het potentiële aanvalsoppervlak en creëert gedetailleerd inzicht in workloadverbindingen in alle multi-clouddatacenters. De meest gevoelige informatie in het bedrijf wordt te allen tijde beschermd door Guardicore’s overlay op de (hybride) IT-omgeving van de klant. De oplossingen van Guardicore zijn gebouwd voor de flexibele onderneming en bieden meer beveiliging en zichtbaarheid in de cloud, het datacenter en het eindpunt. 

ETP (Enterprise Threat Protector)

Naarmate ondernemingen SaaS-applicaties, cloudservices en werken op afstand gebruiken, neemt hun aanvalsoppervlak dramatisch toe en worden ze geconfronteerd met veel nieuwe beveiligingsuitdagingen. Het beschermen van de organisatie en gebruikers tegen geavanceerde gerichte bedreigingen zoals malware, ransomware, phishing en data-exfiltratie wordt exponentieel moeilijker. Enterprise Threat Protector heeft meerdere beschermingslagen die gebruikmaken van realtime, meerdere statische en dynamische malwaredetectie-engines om gerichte bedreigingen zoals malware, ransomware, phishing en op DNS gebaseerde gegevensexfiltratie proactief te identificeren en te blokkeren.

EAA (Enterprise Application Access)

Akamai’s Enterprise Application Access (EAA) is een Identity-Aware Proxy (IAP) in de cloud. Het is een flexibele en aanpasbare service met gedetailleerde toegang tot besluitvorming op basis van realtime signalen zoals dreigingsinformatie, apparaathouding en gebruikersinformatie. De oplossing maakt deel uit van het zeer schaalbare performance edge-platform van Akamai en omzeilt de behoefte aan netwerktoegang, terwijl het risico, de kosten en de complexiteit van de applicatielevering wordt verminderd. Enterprise Application Access integreert gegevenspadbescherming, identiteits- en toegangsbeheer (IAM), applicatiebeveiliging, multi-factor authenticatie (MFA), eenmalige aanmelding (SSO) en beheerzichtbaarheid en -controle in een uniforme service voor alle applicatielocaties en -typen (on-premises, internet, IaaS, SaaS, enz.).

Waar de gebruiker ook is

Content Delivery 

Creëer feilloze gebruikerservaringen 

Ion

Organisaties die veilige, betrouwbare en snelle online ervaringen willen bieden, hebben vaak niet de tools en mogelijkheden om alle aspecten van end-to-end levering via internet te beheren. Akamai Ion, onze vlaggenschip prestatie-oplossing, is een suite van intelligente prestatie-optimalisaties en controles die helpt bij het leveren van superieure web-, iOS- en Android-ervaringen. Gebouwd op de schaalbaarheid van het wereldwijde Akamai Intelligent Edge Platform, monitort Ion continu het echte gebruikersgedrag en past het prestatie-optimalisaties van best practices toe. Ion past zich automatisch in realtime aan de inhoud, gebruikersgedrag en connectiviteitsveranderingen aan. Hierdoor kunnen bedrijven de levering van snelle, veilige, contextbewuste ervaringen automatiseren.

DD (Download Delivery)

Download Delivery is een betrouwbare, hoogwaardige, op bestanden gebaseerde oplossing voor het leveren van inhoud, geoptimaliseerd om grote (>100 MB) op bestanden gebaseerde inhoud via internet te leveren. Het is gebouwd op het wereldwijd gedistribueerde Intelligent Edge Platform voor superieure capaciteit, schaalbaarheid, beschikbaarheid en prestaties. Met duidelijke, uitgebreide statistieken en optionele tools die het volledige downloadproces in uw klantenbestand kunnen controleren en beheren, biedt Download Delivery uw klanten een voorspelbare downloadervaring van hoge kwaliteit en helpt het u om uw online distributiedoelen vol vertrouwen te bereiken.

AMD (Adaptive Media Delivery)

Wereldwijde online doelgroepen eisen onmiddellijke, ononderbroken toegang tot video op elk apparaat, overal. Met tal van opties voor videoconsumptie tot hun beschikking, hebben deze doelgroepen er geen moeite mee om zich tot andere providers te wenden om de hoogwaardige ervaring te krijgen die ze vragen. Akamai Adaptive Media Delivery is geoptimaliseerd voor adaptieve bitrate-streaming om een ​​consistente, hoogwaardige kijkervaring te bieden over de grote verscheidenheid aan netwerktypen – vast of mobiel – met verschillende verbindingssnelheden

Image & Video Manager

Image & Video Manager is een SaaS-oplossing (Software as a Service) die op intelligente en automatische wijze afbeeldingen en video’s optimaliseert voor elke gebruiker. Het is ontworpen om de kwaliteit, het formaat en de grootte te bieden die bij uitstek geschikt zijn voor het apparaat, de browser en de netwerkverbinding van elke gebruiker op websites of mobiele apps. Bovendien kunt u visuele media in realtime op creatieve wijze verbeteren met formaat wijzigen, bijsnijden (inclusief automatisch bijsnijden van gezichten), watermerken en tekstoverlays, kleur- en transparantiewijzigingen, chroma key, interactieve zoom en pan, 360-gradenweergaven en meer. Door u in staat te stellen snel visuele ontwerpen te testen, verbluffende online ervaringen te lanceren, video’s te hosten en wijzigingen aan te brengen in websites en apps met minder inspanning en kosten, wordt de flexibiliteit verbeterd en wordt de time-to-market versneld.

Edgeworkers

Met EdgeWorkers implementeert Akamai JavaScript-engines in ons beveiligde netwerk en elimineert het oproepen met hoge latentie naar services die bij de oorsprong of in de cloud zijn geïmplementeerd, terwijl het een verbeterde beveiliging biedt. Nu bedrijven agile applicatieontwikkelings- en leveringsprocessen omarmen, opent de mogelijkheid om code aan de rand te creëren en uit te voeren nieuwe kansen voor innovatieve oplossingen en het beheren van de digitale ervaringen van klanten als code. Akamai EdgeWorkers biedt mogelijkheden om nieuwe microservices te creëren voor veilige en snelwerkende berekeningen, door blootgestelde client-side logica naar de edge te verplaatsen.

Linode

De missie van Linode is om innovatie te versnellen door cloud computing eenvoudig, betaalbaar en voor iedereen toegankelijk te maken. Al snel werd het bedrijf de grootste onafhankelijke open-cloudprovider ter wereld met 11 wereldwijde datacenters die bijna een miljoen klanten en bedrijven over de hele wereld bedienen. Nu worden de ontwikkelaarsvriendelijke cloud computing-mogelijkheden van Linode gecombineerd met Akamai’s toonaangevende platform en beveiligingsservices. Deze combinatie zal bedrijven een enorm gedistribueerd platform bieden om applicaties te bouwen, uit te voeren en te beveiligen.

 

Akamai Technologies

Akamai is een cyber security en cloud service bedrijf, met een globaal content delivery network dat voorziet in web en internetdiensten. Met het grootste gedistribueerd computing platform ter wereld, is het technologiebedrijf de marktleider in Entreprise en Cloud Security.

“Securing at the Edge”, dat is Akamai in een notendop. Ze houden de meest innovatieve cyberaanvallen tegen op de grens van de digitale wereld. Hierbij boeten ze niet in op kwaliteit, maar garanderen ze een optimale gebruikerservaring. 

Snel en veilig aan de Edge

Ontdek wat Akamai voor jouw organisatie kan betekenen

Innoveer en implementeer

De Edge is een katalysator voor innovatie. Dankzij een serverloos Edge-platform kunnen ontwikkelaars elke digitale uitdaging oplossen, implementeren en opschalen. Betere en snellere ervaringen creëren, dat doe je met Akamai. 

Veiliger en gebruiksvriendelijker

Je wil je klanten een geweldige ervaring bieden, zodat ze blijven terugkomen Onze intelligente routering en automatische optimalisaties beschermen jou en je klanten, zonder in te boeten op de gebruikerservaring.

Bescherm je reputatie en omzet

Cyberaanvallen kunnen grote financiële kraters achterlaten. Stop aanvallen voortaan aan de rand, vóór ze jouw apps, infrastructuur en mensen bereiken. Onze consistente beveiliging helpt risico’s te minimaliseren, zonder je te vertragen. 

Snelle groei op globale schaal

Met een enorm wereldwijd bereik en een ongeëvenaarde capaciteit beschik je over alles wat je nodig hebt om snel nieuwe markten te bereiken en je groei te ondersteunen. Met de Akamai-toepassingen pas je je automatisch aan aan een toename van het verkeer en beperk je jouw downtime tot een minimum. 

Veilig voor jou, gebruiksvriendelijk voor de klant

Ontdek hoe Akamai’s Edge-principe jouw organisatie vooruit kan helpen

Beveiligd, ook tegen nieuwe gevaren

De toepassingen van Akamai zijn steeds aangepast aan de nieuwste cyberdreigingen en veranderende tactieken. Zo garandeert het bedrijf bescherming tegen o.a. SQL injections, cross site scripting, remote file inclusions, bot attacks, malware, phishing en ransomware.

Akamai houdt beslissingen, apps en ervaringen dichter bij gebruikers dan wie dan ook — en aanvallen en bedreigingen ver weg. Op deze manier worden DDoS-aanvallen geblokkeerd, nog voor ze je applicatie of datacenter kunnen bereiken!  Dit doet Akamai voor ‘s werelds grootste bedrijven. Het intelligente Edge-platform omringt alles van de onderneming tot de cloud, zodat bedrijven en hun klanten snel, slim én beveiligd zijn.

Onberispelijke customer experiences

Consumenten verwachten een onberispelijke kijkervaring en directe toegang tot high-definition video-inhoud op elk scherm. Het leveren van software-updates, games, sociale media, nieuws en andere inhoud moet ook naadloos, snel en schaalbaar zijn.

Akamai Media Delivery Solutions helpt je jouw publiek wereldwijd te betrekken door content van de hoogste kwaliteit te leveren waar en wanneer gebruikers maar willen. Zo kan je meegroeien met de complexiteit van verschillende soorten apparaten, zonder een dure infrastructuur te hoeven bouwen. Akamai’s Web Performance Solutions helpen bovendien klanten te betrekken met snelle, gepersonaliseerde online ervaringen. Hierdoor kunnen meer inkomsten en flexibiliteit verwezenlijkt worden, waardoor het bedrijf zich wereldwijd kan uitbouwen.