A day in the life of …

onze Perfomance Engineer Dylan

A day in the life of Dylan

Ontmoet Dylan! Vijf jaar geleden startte hij bij Evolane in het kader van een stage. Vandaag is Dylan een vaste waarde binnen het Performance Monitoring Team. En wat voor één! Als Dynatrace performance engineer speelt hij een cruciale rol in de optimalisatie van de prestaties van de softwareapplicaties en -systemen van de organisatie.

Een Dynatrace Performance Engineer? Die gebruikt de toonaangevende monitoring- en analysetools van Dynatrace om prestatieproblemen op te sporen, te diagnosticeren en op te lossen, zodat de digitale ervaringen van onze klanten en hun bezoekers snel, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk zijn. Maar hoe ziet een typische werkdag van Dylan er nu uit? Hij neemt je mee in a day in the life of!

First things first

Om 8u30 komt Dylan aan in de Evolane Hub in Stekene en schenkt zichzelf naar goede gewoonte een kop chocolademelk uit. Een bijhorende versnapering vindt hij in de rijkelijk gevulde “snoepschuif”. Hij logt zich in op de Dynatrace-omgeving en controleert het dashboard om te zien of er prestatiewaarschuwingen of problemen zijn die zijn onmiddellijke aandacht vereisen. Ook checkt hij doorheen de dag zijn mailbox op eventuele dringende verzoeken of berichten van het team of andere stakeholders.

Over naar de orde van de dag

“We wonen dagelijks een stand-up meeting bij met ons team om de status van lopende projecten en nieuwe problemen die zich voorgedaan te bespreken. Deze vergadering helpt ons prioriteiten te bepalen voor ons werk van die dag en zorgt ervoor dat iedereen op de hoogte is van wat er gaande is in het hele team” vertelt hij. “Op dat moment worden eventuele blokkades of uitdagingen besproken die moeten worden aangepakt om het succes van het team te waarborgen. Je collega’s elke dag spreken, ondanks het vele thuiswerk, is een leuke bonus!”

 

“Als Dynatrace Performance Engineer speelt hij een cruciale rol in de optimalisatie van de prestaties van softwareapplicaties en -systemen van een organisatie.”

Klant op nummer één

Het is een cliché, maar de klant is koning. Of eerder: prioriteit. Daarom beginnen we de dag met het aanpakken van eventuele dringende issues. Dat kan gaan over het onderzoeken van een prestatieprobleem dat een klant heeft gemeld of door onze monitoringtools werd gedetecteerd. We gebruiken de analyses van Dynatrace om de hoofdoorzaak van het probleem te identificeren. Daarnaast werken we samen met andere teams, zoals ontwikkelaars of infrastructuuringenieurs, om een oplossing te implementeren en kansen te identificeren om de prestaties van klanten te optimaliseren. Samen sterk!

 

Lunchpauze

Van al dat probleemoplossend denken krijg je honger. Het is tijd om te lunchen. We nemen een pauze van ons werk en kletsen lekker bij met onze collega’s tijdens de maaltijd. Dichtbij de Evolane hub, waar we minstens één keer per week samenkomen met het team, zijn er tal van winkels en eetgelegenheden. Wekelijks worden alle collega’s trouwens getrakteerd op een verse lunch. Heerlijk!

“Minstens één keer per week kletsen we lekker bij tijdens de maaltijd in de Evolane hub. Wekelijks worden alle collega’s trouwens getrakteerd op een verse lunch. Heerlijk!”

Een gevarieerde dag

Na de lunch gaat Dylan verder met het onderzoek naar lopende zaken. Naast specifieke issues, werkt hij regelmatig aan projecten om de algehele prestaties van onze applicaties te verbeteren, zoals het optimaliseren van databasequery’s of het verbeteren van applicatiecode. “Als Performance Engineer werk je nauw samen met ontwikkelaars om hen inzicht te geven in prestatieproblemen en te adviseren over het optimaliseren van code en configuratie-instellingen. Je gebruikt Dynatrace om hen de oorzaak van problemen te laten zien en samen te werken om oplossingen te ontwikkelen.” Het monitoring team werkt ook samen met Akamai om oplossingen te implementeren die de levering van webcontent optimaliseren en de gebruikerservaring verbetert. “Genoeg variatie in het werk draagt bij aan een dynamische werksfeer!”

Een gevarieerde dag A day in the life of

Levenslang leren

Evolaners worden vrijgelaten en zelfs gemotiveerd om relevante trainingssessies of webinars bij te wonen om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en technieken in hun eigen vakgebied of specialisatie. “Zo behaalde ik onlangs nog maar het Dynatrace Professional Certification, een certificaat dat je kennis van de Dynatrace infrastructuur, data verzameling, analyse, integratiepunten en visualisatieconcepten valideert.” 

Afronden en voorbereiden

Vanaf 16u00 worden de resterende taken van die dag afgerond. Een korte voorbereiding van de volgende dag, maakt het verloop van de werkweek nog zo efficiënt. “Dat kan inhouden dat je documentatie doorneemt of een samenvatting maakt van het werk. En voila, we zijn weer klaar om de werkdag van morgen te beginnen.”  Zo zit a day in the life of Dylan er weer op en kan hij huiswaarts keren.

Werken bij Evolane? Dynamisch en bevredigend!

Samengevat, bestaat het werk van een Dynatrace Performance Engineer uit een mix van probleemoplossing en projectwerking. Het team van Performance Engineers werkt nauw samen met developers en maakt gebruik van de inzichten die worden geboden door de monitoring- en analysetools van Dynatrace, om prestatieproblemen te identificeren. “Door samen te werken, kunnen we ervoor zorgen dat onze applicaties optimaal presteren en onze klanten de best mogelijke ervaring bieden. Het is een dynamische en bevredigende rol die veel teamwerk en coördinatie vereist met zowel interne als externe belanghebbenden. Dit alles in een collegiale sfeer die ‘bijleren’ stimuleert, vormt voor mij de ideale werkomgeving” besluit Dylan. 

Lees hier onze andere blogs

Phishing

Phishing

Brand protectorVersterk de beveiliging van je merk tegen phishing-aanvallenIn het digitale tijdperk waarin we leven, vormen cybercriminelen een constante bedreiging. Deze bedreigingen hebben zich in de loop der jaren ontwikkeld en zijn veelomvattender geworden,...

Lees meer
Breaking the Ransomware Kill Chain

Breaking the Ransomware Kill Chain

Tijdens Cybersec Europe 2023De dreiging van ransomware-aanvallen kent een ongeziene piek. In 2022 kreeg de helft van alle organisaties te maken met een aanval van deze categorie. Voor de helft van hen kwam dit als een totale verrassing, omdat zij ervan overtuigd waren...

Lees meer
Dynatrace Introduceert AutomationEngine

Dynatrace Introduceert AutomationEngine

op Perform 2023 in Las VegasTijdens de Cloud Observability Conferentie “Perform 2023”, georganiseerd door onze partner Dynatrace, was het thema dit jaar “IT-automatisering”. Dynatrace heeft er een reeks platformverbeteringen aangekondigd die heel wat...

Lees meer