Kinepolis Success Ride

Een verhaal van wereldwijd succes

Kinepolis Success Ride Blog

Wie kent Kinepolis niet? Niet alleen staat de naam synoniem voor de ultieme bioscoopervaring, het is ook nog eens een groep professionals waarmee het aangenaam werken is. Hoe we dat weten? We zijn inmiddels al een tijdje dé partner van Kinepolis in het implementeren en optimaliseren van Akamai’s beste performance en security solutions. Ondertussen hebben we enkele indrukwekkende resultaten neergezet. We delen ze graag met je.

Kinepolis – de Belgische ondernemersgeest verfilmd

De saga van Kinepolis? Die is op z’n zachtst gezegd indrukwekkend. Alles begon in de jaren zestig in het West-Vlaamse Harelbeke, met slechts één zaal. Vandaag de dag spreken we over 111 cinemacomplexen, een team van meer dan 4000 werknemers en om en bij de 41 miljoen bezoekers per jaar. In al die tijd is Kinepolis nooit afgestapt van haar einddoel: elke bezoeker de ultieme filmervaring bezorgen. Naarmate het Kinepolis-merk groeide, bleven de globale uitdagingen op het vlak van performance en cyber security niet achter.

Een voorbestemde langetermijnsamenwerking

Waar begint de customer journey van Kinepolis? Juist, die begint online. Een vlekkeloze, digitale én veilige website-ervaring is een absolute must voor toekomstige successen. Vooral als je die successen wereldwijd wil beleven. Na recente overnames in de Verenigde Staten en Canada, was dit hét moment om performance en security van blijvende impulsen te voorzien.

“Akamai en Evolane hadden hoge ambities, en maakten ze meteen waar.” – Bjorn Van Reet, CIO Kinepolis

Dat laatste beaamt Kinepolis CIO Bjorn Van Reet. ‘We staan op de drempel van een nieuw, trans-Atlantisch hoofdstuk. Dat betekent dat onze IT-infrastructuur klaar moet zijn voor een stijging in trafiek en requests, met de beste bescherming om cybercriminelen steeds een stapje voor te zijn. Een optimale surfervaring is niet alleen weggelegd voor de ‘lucky few’ die in de buurt van ons datacenter in Brussel wonen. De hele wereld heeft er recht op. We hadden dus de juiste IT-partners nodig om ons in zo’n ambitieus doel te ondersteunen. Akamai en Evolane lieten meteen de juiste indruk achter.

Bjorn Van Reet Kinepolis Blog

Grote plannen voor het grote scherm

Het verhaal van Evolane en Akamai sloeg aan. Zozeer zelfs, dat er geen test scripts werden geschreven en er meteen op de omgeving werd getest. De oplossingen van Akamai, samen met de expertise van Evolane, lieten zich al snel opmerken. ‘De eerste testresultaten waren indrukwekkend. Een duidelijker teken dat we op de drempel van iets moois stonden, konden we niet krijgen’, vertelt Bjorn.

Goed, de gedroomde POC dus. Nu was het tijd voor het echte werk: de beste Akamai-oplossingen voor Kinepolis, gesterkt door gerichte optimalisaties voor optimale performantie en beveiliging. Hiervoor keken we al snel naar Akamai’s Content Delivery Network in combinatie met Application Load Balancer. Zo houden we het Kinepolis-datacenter vrij van overmatige traffic, tijdens en buiten piekmomenten. Het was ook een boost in de richting van de ideale surfervaring voor websitebezoekers. Ook EdgeDNS en Kona Site Defender kregen een plaats in onze setup als ons antwoord op elke cyberdreiging die de toekomst voor Kinepolis in petto kon hebben.

“Evolane is een deel van de Kinepolis-familie geworden. Een groter compliment kan je een partner niet geven.”

– Bjorn Van Reet, CIO Kinepolis

Een alliantie voor de eindgebruiker

Het drieluik Evolane, Akamai en Kinepolis liet meteen zien dat als alle neuzen in dezelfde richting staan, teamgrenzen vervagen. ‘We voelden ons meteen verbonden met de no-nonsense attitude van Evolane’, zegt Bjorn. ‘Het zijn stuk voor stuk ondernemers. Professionals die niet alleen meedenken met ons, maar actief verwachtingen overtreffen. Ze weten perfect waar ze het over hebben en zijn gul met goede raad en expertise. Ze hebben een sterke focus op jou als klant. Dat voelt comfortabel en herkenbaar.’

En nu, de resultaten! 

De concrete resultaten van ons harde werk? Ook die konden op enthousiasme rekenen. Niet alleen slaagden we erin de verwachtingen ruimschoots te overtreffen, we deden het zelfs met een paar indrukwekkende statistieken.

“Ik ben alvast benieuwd naar de toekomst. Wat dat ook is, Evolane en Akamai maken er ongetwijfeld deel van uit.”

Da’s afgesproken, Bjorn!

 

 

‘Bij Kinepolis zijn we professionals, maar we zijn ook gewoon mensen. Daarom net dat Evolane’s rol van menselijke partner – flexibel, betrouwbaar en informeel – voor ons het verschil maakte. Net als wij hebben ze het menselijke aspect van de gebruikservaring altijd in het achterhoofd. Ze spreken onze taal en delen onze bedrijfscultuur. Evolane is een deel van de Kinepolis-familie geworden. Een groter compliment kan je een partner niet geven’, besluit Bjorn.

  • Dankzij Akamai’s CDN hebben we de laadsnelheid van de website teruggebracht van 8,5 seconden naar 3,7 seconden. Dit is een voorlopig resultaat, we kunnen ons dus nog aan een verdere daling
  • Vandaag cacht Akamai bijna 90% van de totale website traffic, zo verlichten we de druk op het datacenter van Kinepolis en de provider, zeker tijdens de piekuren.
  • EdgeDNS: meer dan 574 miljoen DNS hits, en dat elke maand. Geen enkel probleem!
  • Ijzersterke cyber security en DDoS-bescherming, voor een surfervaring die snel én veilig is.
  • Geoblocking om de toegang te beperken tot bezoekers die baat hebben bij het kopen van een cinematicket, om zo de algemene veiligheid te optimaliseren.

Lees hier onze andere blogs

Phishing

Phishing

Brand protectorVersterk de beveiliging van je merk tegen phishing-aanvallenIn het digitale tijdperk waarin we leven, vormen cybercriminelen een constante bedreiging. Deze bedreigingen hebben zich in de loop der jaren ontwikkeld en zijn veelomvattender geworden,...

Lees meer
A Day In The Life Of …

A Day In The Life Of …

A day in the life of ...onze Perfomance Engineer DylanOntmoet Dylan! Vijf jaar geleden startte hij bij Evolane in het kader van een stage. Vandaag is Dylan een vaste waarde binnen het Performance Monitoring Team. En wat voor één! Als Dynatrace performance engineer...

Lees meer
Breaking the Ransomware Kill Chain

Breaking the Ransomware Kill Chain

Tijdens Cybersec Europe 2023De dreiging van ransomware-aanvallen kent een ongeziene piek. In 2022 kreeg de helft van alle organisaties te maken met een aanval van deze categorie. Voor de helft van hen kwam dit als een totale verrassing, omdat zij ervan overtuigd waren...

Lees meer