Samen tegen ransomware

Akamai laat zich versterken door Guardicore

In 2021 bereikte het aantal ransomware-aanvallen een absolute piek, met meer dan 300 miljoen pogingen. Uit recent onderzoek blijkt dat gekende cyberdreigingen steeds meer met elkaar gecombineerd worden om ransomware te verspreiden. Een ransomware-aanval is één van de belangrijkste oorzaken van inbreuken op de beveiliging van organisaties en kan verwoestende gevolgen hebben.

Het is een vorm van hacking, en betekent letterlijk ‘gijzelsoftware’. Zoals de vertaling al doet vermoeden, blokkeren hackers een computer – of de gegevens op deze computer –, om de gebruiker vervolgens losgeld te vragen om de computer te bevrijden. De periode dat de organisationele activiteiten hierdoor gehinderd worden, kan voor heel wat frustraties bij de eindgebruiker, imagoschade en dramatisch inkomstenverlies zorgen.

Innovatieve ransomware-bescherming

Guardicore is een speler die zich richt op het voorkomen van ransomware-aanvallen. Het bedrijf verstoort de gevestigde firewall-markt door haar “only software” benadering te ontkoppelen van het fysieke netwerk en zo een sneller alternatief voor firewalls aan te bieden. De organisatie is gebouwd voor de hybride onderneming en biedt meer beveiliging en zichtbaarheid in de cloud, het datacenter én het eindpunt.

Overname door Akamai

Evolane’s partner “Akamai Technologies”, ’s werelds meest vertrouwde partner voor het optimaliseren en beschermen van digitale ervaringen, maakte in oktober 2021 de overname van Guardicore officieel! Guardicore’s producten worden zo toegevoegd aan Akamai’s portfolio van security oplossingen om bedrijven te helpen beschermen tegen inbreuken zoals ransomware en maken zo ook deel uit van Evolane’s aanbod.

“Guardicore’s producten werden toegevoegd aan Akamai’s portfolio van security oplossingen en maken zo ook deel uit van Evolane’s aanbod.”

Onze klanten genieten de voordelen

Guardicore’s missie gaat net als Akamai’s doelstellingen verder dan het ontwikkelen van een ijzersterke beveiligingsoplossing. Het bedrijf werkt voortdurend samen met haar klanten als een vertrouwde partner en zorgt ervoor dat ze de waarde van hun beveiligingsinvesteringen maximaliseren, zodat ze hun oorspronkelijke doelen en verwachtingen overstijgen. Dit sluit feilloos aan op Evolane’s bedrijfsfilosofie. Ons cyber security team kan al niet meer wachten om de nieuwe tandem Akamai-Guardicore in ons aanbod te integreren en de klanten met fantastische resultaten te verbluffen!

Lees hier onze andere blogs

A Day In The Life Of …

A Day In The Life Of …

onze Customer Success Manager DaveBenieuwd naar de werking van Evolane? Interesse in een job in ons team? Dave gidst je doorheen zijn dag als Customer Success Manager bij Evolane. Want wie is er beter geplaatst om jou over deze werkplek te vertellen, dan één van je...

Lees meer
Kinepolis Success Ride

Kinepolis Success Ride

Een verhaal van wereldwijd succesWie kent Kinepolis niet? Niet alleen staat de naam synoniem voor de ultieme bioscoopervaring, het is ook nog eens een groep professionals waarmee het aangenaam werken is. Hoe we dat weten? We zijn inmiddels al een tijdje dé partner van...

Lees meer