Samen tegen ransomware

Akamai laat zich versterken door Guardicore

In 2021 bereikte het aantal ransomware-aanvallen een absolute piek, met meer dan 300 miljoen pogingen. Uit recent onderzoek blijkt dat gekende cyberdreigingen steeds meer met elkaar gecombineerd worden om ransomware te verspreiden. Een ransomware-aanval is één van de belangrijkste oorzaken van inbreuken op de beveiliging van organisaties en kan verwoestende gevolgen hebben.

Het is een vorm van hacking, en betekent letterlijk ‘gijzelsoftware’. Zoals de vertaling al doet vermoeden, blokkeren hackers een computer – of de gegevens op deze computer –, om de gebruiker vervolgens losgeld te vragen om de computer te bevrijden. De periode dat de organisationele activiteiten hierdoor gehinderd worden, kan voor heel wat frustraties bij de eindgebruiker, imagoschade en dramatisch inkomstenverlies zorgen.

Innovatieve ransomware-bescherming

Guardicore is een speler die zich richt op het voorkomen van ransomware-aanvallen. Het bedrijf verstoort de gevestigde firewall-markt door haar “only software” benadering te ontkoppelen van het fysieke netwerk en zo een sneller alternatief voor firewalls aan te bieden. De organisatie is gebouwd voor de hybride onderneming en biedt meer beveiliging en zichtbaarheid in de cloud, het datacenter én het eindpunt.

Overname door Akamai

Evolane’s partner “Akamai Technologies”, ’s werelds meest vertrouwde partner voor het optimaliseren en beschermen van digitale ervaringen, maakte in oktober 2021 de overname van Guardicore officieel! Guardicore’s producten worden zo toegevoegd aan Akamai’s portfolio van security oplossingen om bedrijven te helpen beschermen tegen inbreuken zoals ransomware en maken zo ook deel uit van Evolane’s aanbod.

“Guardicore’s producten werden toegevoegd aan Akamai’s portfolio van security oplossingen en maken zo ook deel uit van Evolane’s aanbod.”

Onze klanten genieten de voordelen

Guardicore’s missie gaat net als Akamai’s doelstellingen verder dan het ontwikkelen van een ijzersterke beveiligingsoplossing. Het bedrijf werkt voortdurend samen met haar klanten als een vertrouwde partner en zorgt ervoor dat ze de waarde van hun beveiligingsinvesteringen maximaliseren, zodat ze hun oorspronkelijke doelen en verwachtingen overstijgen. Dit sluit feilloos aan op Evolane’s bedrijfsfilosofie. Ons cyber security team kan al niet meer wachten om de nieuwe tandem Akamai-Guardicore in ons aanbod te integreren en de klanten met fantastische resultaten te verbluffen!

Lees hier onze andere blogs

Cybersec Europe 2023

Cybersec Europe 2023

"Shield Your Core" met Akamai's MicrosegmentatieOp 19 en 20 april 2023 zal Evolane samen met technologiepartner Akamai aanwezig zijn op "Cybersec Europe", de opvolger van de succesvolle vakbeurzen Infosecurity.be en Data & Cloud Expo Event. ​​Dit jaar luidt het...

Lees meer
Kennisdeling Microsegmentatie

Kennisdeling Microsegmentatie

Cybersecurity Experience Nederland en IT Leadership Belgium 2022Samen weet je meer dan alleen. Dat weten we bij Evolane! En waar leg je makkelijker contacten, dan op netwerking events? In het najaar van 2022 waren we enerzijds aanwezig tijdens Heliview’s Belgische IT...

Lees meer
Guardicore Microsegmentation Training

Guardicore Microsegmentation Training

4 Belangrijke LearningsMeer dan een jaar geleden heeft Akamai Guardicore overgenomen om zijn Enterprise Security aanbod te versterken met Guardicore's Software Based Microsegmentation Technology. De Security Engineers van Evolane staan te popelen om een aantal van de...

Lees meer