Samen tegen ransomware

Akamai laat zich versterken door Guardicore

Samen tegen ransomware

In 2021 bereikte het aantal ransomware-aanvallen een absolute piek, met meer dan 300 miljoen pogingen. Uit recent onderzoek blijkt dat gekende cyberdreigingen steeds meer met elkaar gecombineerd worden om ransomware te verspreiden. Een ransomware-aanval is één van de belangrijkste oorzaken van inbreuken op de beveiliging van organisaties en kan verwoestende gevolgen hebben.

Het is een vorm van hacking, en betekent letterlijk ‘gijzelsoftware’. Zoals de vertaling al doet vermoeden, blokkeren hackers een computer – of de gegevens op deze computer –, om de gebruiker vervolgens losgeld te vragen om de computer te bevrijden. De periode dat de organisationele activiteiten hierdoor gehinderd worden, kan voor heel wat frustraties bij de eindgebruiker, imagoschade en dramatisch inkomstenverlies zorgen.

Innovatieve ransomware-bescherming

Guardicore is een speler die zich richt op het voorkomen van ransomware-aanvallen. Het bedrijf verstoort de gevestigde firewall-markt door haar “only software” benadering te ontkoppelen van het fysieke netwerk en zo een sneller alternatief voor firewalls aan te bieden. De organisatie is gebouwd voor de hybride onderneming en biedt meer beveiliging en zichtbaarheid in de cloud, het datacenter én het eindpunt.

Overname door Akamai

Evolane’s partner “Akamai Technologies”, ‘s werelds meest vertrouwde partner voor het optimaliseren en beschermen van digitale ervaringen, maakte in oktober 2021 de overname van Guardicore officieel! Guardicore’s producten worden zo toegevoegd aan Akamai’s portfolio van security oplossingen om bedrijven te helpen beschermen tegen inbreuken zoals ransomware en maken zo ook deel uit van Evolane’s aanbod.

“Guardicore’s producten werden toegevoegd aan Akamai’s portfolio van security oplossingen en maken zo ook deel uit van Evolane’s aanbod.”

Onze klanten genieten de voordelen

Guardicore’s missie gaat net als Akamai’s doelstellingen verder dan het ontwikkelen van een ijzersterke beveiligingsoplossing. Het bedrijf werkt voortdurend samen met haar klanten als een vertrouwde partner en zorgt ervoor dat ze de waarde van hun beveiligingsinvesteringen maximaliseren, zodat ze hun oorspronkelijke doelen en verwachtingen overstijgen. Dit sluit feilloos aan op Evolane’s bedrijfsfilosofie. Ons cyber security team kan al niet meer wachten om de nieuwe tandem Akamai-Guardicore in ons aanbod te integreren en de klanten met fantastische resultaten te verbluffen!

Ransomware - onze klanten genieten van de voordelen

Lees hier onze andere blogs

Phishing

Phishing

Brand protectorVersterk de beveiliging van je merk tegen phishing-aanvallenIn het digitale tijdperk waarin we leven, vormen cybercriminelen een constante bedreiging. Deze bedreigingen hebben zich in de loop der jaren ontwikkeld en zijn veelomvattender geworden,...

Lees meer
A Day In The Life Of …

A Day In The Life Of …

A day in the life of ...onze Perfomance Engineer DylanOntmoet Dylan! Vijf jaar geleden startte hij bij Evolane in het kader van een stage. Vandaag is Dylan een vaste waarde binnen het Performance Monitoring Team. En wat voor één! Als Dynatrace performance engineer...

Lees meer
Breaking the Ransomware Kill Chain

Breaking the Ransomware Kill Chain

Tijdens Cybersec Europe 2023De dreiging van ransomware-aanvallen kent een ongeziene piek. In 2022 kreeg de helft van alle organisaties te maken met een aanval van deze categorie. Voor de helft van hen kwam dit als een totale verrassing, omdat zij ervan overtuigd waren...

Lees meer