Guardicore Segmentatie

Guardicore Segmentatie is de snelste manier om de assets van jouw bedrijf te visualiseren en te segmenteren in de datacenter-, cloud- of hybride cloudinfrastructuur.

Akamai Guardicore Segmentatie biedt de eenvoudigste, snelste en meest intuïtieve manier om Zero Trust-principes binnen  het netwerk uit te rollen. Guardicore stopt lateral movement. Het visualiseert activiteiten binnen IT-omgevingen, implementeert nauwkeurig microsegmentatiebeleid en detecteert snel mogelijke inbreuken.

Granulaire, AI-bekrachtigde segmentatie

Implementeer beleid in een paar klikken met AI-aanbevelingen, sjablonen voor het herstellen van ransomware en andere veelvoorkomende gebruiksscenario’s. Pas het nauwkeurig toe op werklastkenmerken zoals processen, gebruikers en domeinnamen.

Real-Time en Historische Visibiliteit

Breng applicatie-afhankelijkheden en stromen in kaart tot op gebruikers- en procesniveau op realtime of historische basis.

Verschillende beschermingsmethoden

Integratiemogelijkheden voor informatie rond mogelijke dreiging, verdediging en detectie van inbreuken om de responstijd voor incidenten te verkorten.

Brede platform-support

Stel moderne en oudere besturingssystemen veilig op bare-metal servers, virtuele machines, containers, IoT en cloudinstanties.

Uitgebreide Bescherming op schaal

Elke Omgeving

Bescherm workloads in complexe IT-omgevingen. Dit omvat on-premises workloads, virtuele machines, legacy-systemen, containers, orkestratie, openbare/private cloudinstanties en IoT/OT.

Vereenvoudig beveiliging

Vereenvoudig beveiligingsbeheer met één platform. Dit platform biedt netwerkvisualisatie, segmentatie, bescherming tegen bedreigingen, detectie van inbreuken en begeleide beleidshandhaving voor Zero Trust-initiatieven.

Organisationele Schaalbaarheid & Performantie

Begin met gerichte bescherming van je meest kritieke digitale activa en schaal op om je volledige onderneming te beschermen. Dit alles zonder complexiteit, infrastructuurwijzigingen of prestatieknelpunten.

 

Hoe het werkt

Akamai Guardicore Segmentatie verzamelt gedetailleerde informatie over de IT-infrastructuur van een organisatie. Dit gebeurt door middel van een mix van op agenten gebaseerde sensoren, netwerkgebaseerde gegevensverzamelaars, virtuele privécloudstroomlogboeken van cloudproviders en integraties die agentloze functionaliteit mogelijk maken. Relevante context wordt toegevoegd aan deze informatie via een flexibel en sterk geautomatiseerd labelproces. Dit proces omvat integratie met bestaande gegevensbronnen, zoals orkestratiesystemen en configuratiebeheerdatabases.

Templates

Het maken van beleid is eenvoudig gemaakt met vooraf gebouwde sjablonen voor de meest voorkomende gebruiksscenario’s. Beleidshandhaving is volledig losgekoppeld van de onderliggende infrastructuur, zodat beveiligingsbeleid kan worden gemaakt of gewijzigd, zonder complexe netwerkwijzigingen of downtime. Bovendien volgt het beleid de werklast, ongeacht waar deze zich bevindt: in on-premises datacenters of openbare cloudomgevingen. Onze segmentatiemogelijkheden worden aangevuld met een geavanceerde reeks mogelijkheden voor bescherming tegen bedreigingen en detectie van inbreuken. Daarnaast bieden we diensten voor het opsporen van bedreigingen die worden geleverd door Akamai Threat Labs.

Network Map

De output is een dynamische kaart van de volledige IT-infrastructuur. Hiermee kunnen beveiligingsteams activiteiten bekijken op gebruikers- en procesniveau, in realtime of historisch. Deze gedetailleerde inzichten, gecombineerd met AI-aangedreven beleidsworkflows, maken het creëren van segmentatiebeleid snel, intuïtief en gebaseerd op echte werkbelastingcontext.

Een knik in de ransomware kill chain

Stop lateral movement met gedetaillerde inzichten en microsegmentatie

Enterprise IT-infrastructuur evolueert voortdurend. Van traditionele on-premises datacenters naar cloud- en hybride cloud-architecturen, met een mix van platforms en toepassingsmodellen. Deze digitale transformatie biedt organisaties voordelen zoals verhoogde zakelijke flexibiliteit, kostenverlaging en mogelijkheden voor werken op afstand. Het creëert ook een groter en complexer aanvalsoppervlak zonder een duidelijk gedefinieerde perimeter. Elke afzonderlijke server, virtuele machine, cloudinstantie en eindpunt is nu een mogelijk blootstellingspunt. Met bedreigingen als ransomware en zero-day-kwetsbaarheden worden aanvallers steeds vaardiger in het zijdelings opschuiven naar belangrijke doelen zodra ze binnen zijn.