Brand protector

Versterk de beveiliging van je merk tegen

phishing-aanvallen

Phishing

In het digitale tijdperk waarin we leven, vormen cybercriminelen een constante bedreiging. Deze bedreigingen hebben zich in de loop der jaren ontwikkeld en zijn veelomvattender geworden, waaronder phishing, het opzetten van valse websites, de verspreiding van malware, spoofing, en merkpiraterij. Gezien deze ontwikkelingen is het van cruciaal belang om zowel je gegevens als je merk adequaat te beschermen, om zo ernstige reputatieschade te voorkomen.

Phishing is de meest verraderlijke aanval omdat het niet alleen schade berokkent bij klanten, maar ook een ernstige bedreiging vormt voor je bedrijf. De Brand Protector van Akamai biedt een allesomvattende oplossing die de nadruk legt op het detecteren en voorkomen. 

40% van de consumenten twijfelt niet om links te openen van hun favoriete merken.

De groeiende dreiging van phishing

Phishing wordt steeds geavanceerder en misleidender, waardoor het steeds lastiger wordt voor klanten om uit te maken wat legitiem is en wat niet. Deze aanvallen kunnen worden uitgevoerd via verschillende kanalen, waaronder e-mail, tekstberichten, sociale netwerken en advertenties. Ze proberen waardevolle informatie van klanten te verkrijgen, waardoor ze aanzienlijke schade kunnen toebrengen.

Bovendien beperken de gevolgen van phishing-aanvallen zich niet tot gestolen gegevens. Consumenten melden dat ze hun vertrouwen in een merk verloren hebben nadat ze onbewust slachtoffer werden van een phishing-zwendel. Dit verlies van vertrouwen kan ernstige en langdurige gevolgen hebben voor de reputatie en inkomsten van je merk.

Versterk je verdediging tegen phishing

Om je merk te beschermen tegen reputatieschade en inkomstenverlies, heb je een krachtige detectie en preventie van aanvallen nodig. Dit omvat het gebruik van detectiealgoritmen die specifiek ontworpen zijn om dreigingen aan te pakken. Met deze benadering kan je profiteren van een snellere detectietijd en blijf je op de hoogte van phishing-pogingen met slechts enkele minuten monitoring per dag.

Daarnaast bieden geïntegreerde mitigatiemogelijkheden takedown-services en statusbewaking, waardoor elke gedetecteerde phishingdreiging snel wordt geneutraliseerd. Met een allesomvattende verdedigingsstrategie die de nadruk legt op bescherming tegen phishing, kun je je merk versterken tegen de voortdurend evoluerende dreiging van aanvallen. Zo kan je zowel je klanten als je bedrijf beschermen tegen schade.

Meer dan alleen phishing

Naast phishing zijn er nog andere ernstige dreigingen die we niet mogen negeren. Denk aan valse websites, malware, spoofing en merkpiraterij. Deze vormen van cybercriminaliteit zijn allesbehalve te onderschatten en vereisen ook onze aandacht. Net als bij phishing, kunnen ze leiden tot financiële schade, aantasting van de reputatie en zelfs het verlies van kostbare persoonlijke gegevens.

Bij Evolane staan we klaar om jou te ondersteunen in de strijd tegen deze bedreigingen. Neem daarom vandaag nog contact met ons op voor advies en oplossingen om jouw online beveiliging te versterken. Samen bouwen we aan een robuuste verdediging tegen de steeds evoluerende wereld van cybercriminaliteit.

Wekelijks worden er meer dan 50.000 nieuwe phishing websites gecreëerd.

Lees onze andere blogs

A Day In The Life Of …

A Day In The Life Of …

A day in the life of ...onze Perfomance Engineer DylanOntmoet Dylan! Vijf jaar geleden startte hij bij Evolane in het kader van een stage. Vandaag is Dylan een vaste waarde binnen het Performance Monitoring Team. En wat voor één! Als Dynatrace performance engineer...

Lees meer
Breaking the Ransomware Kill Chain

Breaking the Ransomware Kill Chain

Tijdens Cybersec Europe 2023De dreiging van ransomware-aanvallen kent een ongeziene piek. In 2022 kreeg de helft van alle organisaties te maken met een aanval van deze categorie. Voor de helft van hen kwam dit als een totale verrassing, omdat zij ervan overtuigd waren...

Lees meer
Dynatrace Introduceert AutomationEngine

Dynatrace Introduceert AutomationEngine

op Perform 2023 in Las VegasTijdens de Cloud Observability Conferentie “Perform 2023”, georganiseerd door onze partner Dynatrace, was het thema dit jaar “IT-automatisering”. Dynatrace heeft er een reeks platformverbeteringen aangekondigd die heel wat...

Lees meer