Breaking the Ransomware Kill Chain

Tijdens Cybersec Europe 2023

Breaking the Ransomware Kill Chain Blog

De dreiging van ransomware-aanvallen kent een ongeziene piek. In 2022 kreeg de helft van alle organisaties te maken met een aanval van deze categorie. Voor de helft van hen kwam dit als een totale verrassing, omdat zij ervan overtuigd waren genoeg beschermd te zijn. De helft van de getroffen organisaties betaalden zelfs losgeld aan de aanvallers. We merken dat organisaties pas bewust omgaan met het gevaar, nadat ze al eens het slachtoffer geworden zijn van een aanval. Gaan bedrijven dan wel proactief genoeg om met ransomware bescherming? Vermoedelijk niet.

Put a Kink in the Ransomware Kill Chain

Akamai heeft één antwoord op deze kwestie: Put a Kink in the Ransomware Kill Chain! Daarmee verwijst men naar een ketting of “chain” met verschillende schakels als metafoor voor de verschillende stadia van een cyberaanval. Akamai stelt dat we in elk van deze stadia een aanval kunnen traceren of stoppen, door de ketting te onderbreken! De kill chain helpt ons met andere woorden om ransomware en andere geavanceerde aanvallen of inbreuken op de beveiliging te begrijpen en te bestrijden.

  Software Defined Netwerksegmentatie

  Om deze ketting te verbreken, rekent Akamai op haar innovatieve “Software Defined Netwerksegmentatie” oplossing. Akamai’s segmentatie biedt de meest eenvoudige, snelste en meest intuïtieve manier om Zero Trust-principes binnen het netwerk uit te rollen. De oplossing stopt de zijwaartse verspreiding van ransomware door activiteiten binnen IT-omgevingen te visualiseren, een nauwkeurig microsegmentatiebeleid te implementeren en op die manier mogelijke inbreuken snel te detecteren.

  Cybersec Europe 2023

  Op 19 en 20 april sloegen we de handen in elkaar met Akamai om de bezoekers van Cybersec Europe 2023 te vertellen hoe ze deze ketting kunnen breken. We bundelden onze krachten door enerzijds persoonlijk advies te geven aan de bezoekers, en anderzijds plenaire, informatieve sessies te geven. Dit deden we door bezoekers te verwelkomen aan de Akamai-Evolane booth, waar ruimte was om te netwerken en een toelichting te geven bij Akamai’s Software Defined Netwerksegmentatie-oplossing. Anderzijds werden twee theatre sessions georganiseerd waar Akamai expert Sjoerd Teeuwen op beide beursdagen de kracht van de oplossing toonde aan een publiek. Deze expert talk werd opgenomen en kan je hier bekijken!

  Meer weten?

  Meer weten?

  Krijg je liever persoonlijk advies? Neem contact op. Wij staan jou met plezier te woord.

  Verder vind je in onze blogs meer over de investering van Akamai in de innovatie Software Defined Netwerksegmentatietechnologie van het voormalige Guardicore én enkele learnings die onze inhouse segmentatie-experts onthouden van hun opleiding.

   

  Lees hier onze andere blogs

  Phishing

  Phishing

  Brand protectorVersterk de beveiliging van je merk tegen phishing-aanvallenIn het digitale tijdperk waarin we leven, vormen cybercriminelen een constante bedreiging. Deze bedreigingen hebben zich in de loop der jaren ontwikkeld en zijn veelomvattender geworden,...

  Lees meer
  A Day In The Life Of …

  A Day In The Life Of …

  A day in the life of ...onze Perfomance Engineer DylanOntmoet Dylan! Vijf jaar geleden startte hij bij Evolane in het kader van een stage. Vandaag is Dylan een vaste waarde binnen het Performance Monitoring Team. En wat voor één! Als Dynatrace performance engineer...

  Lees meer
  Dynatrace Introduceert AutomationEngine

  Dynatrace Introduceert AutomationEngine

  op Perform 2023 in Las VegasTijdens de Cloud Observability Conferentie “Perform 2023”, georganiseerd door onze partner Dynatrace, was het thema dit jaar “IT-automatisering”. Dynatrace heeft er een reeks platformverbeteringen aangekondigd die heel wat...

  Lees meer