Dynatrace Introduceert AutomationEngine

op Perform 2023 in Las Vegas

Dynatrace Introduceert AutomationEngine Blog

Tijdens de Cloud Observability Conferentie “Perform 2023”, georganiseerd door onze partner Dynatrace, was het thema dit jaar “IT-automatisering”. Dynatrace heeft er een reeks platformverbeteringen aangekondigd die heel wat efficiëntievoordelen bieden! Enkele van deze verbeteringen zijn onder andere: een data lakehouse, analyseplatform en AutomationEngine met een no-code en low-code toolset.

Nieuwe tool, nieuwe mogelijkheden! 

Dankzij deze nieuwigheden kunnen teams die er gebruik van maken vanaf nu:

  • Processen en workflows automatiseren
  • Gegevens uit verschillende bronnen combineren
  • Verkennende analyses maken
  • Betere inzichten krijgen in bedrijfsprestaties

Automatisering voor betere resultaten

Met andere woorden: door workflows te automatiseren, kunnen teams in de hele organisatie uiteindelijk handmatige processen elimineren en zo de resultaten verbeteren. En dat vanuit één enkele interface! We zoomen in op de automatiseringstool “AutomationEngine” die Dynatrace heeft toegevoegd aan het assortiment.

Bouwen, implementeren, integreren en beheren

Automation Engine is een applicatie, specifiek automatiseringsplatform, dat een reeks functies aanbiedt waarmee teams snel complexe workflows kunnen bouwen, implementeren en beheren. Enkele daarvan zijn de drag-and-drop-interface voor het creëren van visueel verbluffende en krachtige workflows en de connectoren waarmee teams hun automatiseringsoplossingen snel kunnen verbinden met externe services en applicaties.

AutomationEngine ondersteunt bovendien integraties van derden, waardoor het voor teams gemakkelijker wordt om hun workflows te integreren met bestaande infrastructuur en services. Bovendien stelt het teams in staat om snel updates of nieuwe versies van hun workflows te implementeren, zodat teams altijd over de meest actuele versie van hun automatiseringstools beschikken.

“Door workflows te automatiseren kunnen teams de bedrijfsresultaten verbeteren, vanuit één enkele interface!”

Veiligheid

De tool is veilig ontworpen met toegangscontroles om ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde gebruikers workflows kunnen wijzigen of openen. Met geautomatiseerde anomaliedetectie en waarschuwingen kunnen teams worden gewaarschuwd voor mogelijke problemen.

Gedetailleerde inzichten 

Gedetailleerde inzichten in de prestaties van workflows geven teams inzicht in de voortgang en prestaties van hun automatiseringsoplossingen. Daardoor kunnen teams eventuele problemen snel identificeren en oplossen.

Een intuïtieve tool

Tot slot hebben de ontwikkelaars veel aandacht besteed aan de gebruiksvriendelijkheid en aanpasbaarheid van de tool. Zo kunnen teams hun automatiseringsoplossing personaliseren op basis van de unieke behoeften van hun organisatie en hebben ze de mogelijkheid om het platform naar hun exacte specificaties te configureren.

Draagkracht

Heb je een vraag? Gebruikers staan er nooit alleen voor. Dankzij de community die er heerst rond de tool, met verschillende ondersteuningsopties voor gebruikers (zoals online tutorials en een uitgebreide kennisbank) is er een enorm draagvlak voor de technologie. Het platform biedt toegang tot een gemeenschap van experts die beschikbaar zijn om vragen te beantwoorden en hulp te bieden!

Centralisatie

De uitgebreide reeks API’s, waarmee ontwikkelaars de functionaliteit van het platform kunnen uitbreiden en aangepaste oplossingen kunnen creëren, helpt teams hun automatiseringsprocessen op één centrale locatie te beheren. Gebruikers kunnen zo van op één plaats workflows meldingen instellen en de voortgang van hun taken volgen. Dat maakt het voor de gebruikers makkelijk informatie te delen en samen te werken.

Integraties met bestaande systemen 

Tot slot biedt AutomationEngine toegang tot een breed scala aan integraties en diensten van derden, waardoor gebruikers hun automatiseringsprocessen kunnen verbinden met andere systemen en platformen. Dit maakt het eenvoudig om krachtige automatiseringsoplossingen te bouwen die eenvoudig kunnen worden geïntegreerd met bestaande systemen en processen. Met al deze functies is AutomationEngine een hulpmiddel van onschatbare waarde voor teams die hun automatiseringsprocessen snel en eenvoudig moeten beheren.

Voor wie?

Met al deze functies is AutomationEngine een hulpmiddel van onschatbare waarde voor teams die hun automatiseringsprocessen snel en eenvoudig moeten beheren.

Met zijn schaalbaarheid, beveiliging en gedetailleerde inzichten in workflow prestaties is AutomationEngine een uitstekende keuze voor bedrijven van elke omvang die hun bedrijfsprocessen willen automatiseren.

AutomationEngine

Lees hier onze andere blogs

Phishing

Phishing

Brand protectorVersterk de beveiliging van je merk tegen phishing-aanvallenIn het digitale tijdperk waarin we leven, vormen cybercriminelen een constante bedreiging. Deze bedreigingen hebben zich in de loop der jaren ontwikkeld en zijn veelomvattender geworden,...

Lees meer
A Day In The Life Of …

A Day In The Life Of …

A day in the life of ...onze Perfomance Engineer DylanOntmoet Dylan! Vijf jaar geleden startte hij bij Evolane in het kader van een stage. Vandaag is Dylan een vaste waarde binnen het Performance Monitoring Team. En wat voor één! Als Dynatrace performance engineer...

Lees meer
Breaking the Ransomware Kill Chain

Breaking the Ransomware Kill Chain

Tijdens Cybersec Europe 2023De dreiging van ransomware-aanvallen kent een ongeziene piek. In 2022 kreeg de helft van alle organisaties te maken met een aanval van deze categorie. Voor de helft van hen kwam dit als een totale verrassing, omdat zij ervan overtuigd waren...

Lees meer