Splunk APM (Application Performance Monitoring)

Uitgebreide zichtbaarheid stelt moderne ondernemingen in staat om problemen snel en nauwkeurig te identificeren en aan te pakken.

Splunk APM (Application Performance Monitoring)
Hoe het werkt

Maak gebruik van machine learning om bedreigingen te identificeren en abnormaal gedrag effectief te detecteren.

Mis nooit een afwijking

Bereik onberispelijke applicatieprestaties door te zorgen voor uitgebreide waarneembaarheid. Versnel probleemoplossing door naadloos over te stappen van traces naar gedetailleerde loggegevens, allemaal met elkaar verbonden en gecorreleerd via Log Observer Connect. Hierdoor kan je efficiënt de oorzaak opsporen.

Volledige OpenTelemetry ondersteuning

Splunk geeft prioriteit aan het bieden van maximale keuze aan klanten. Door gebruik te maken van OpenTelemetry, het op één na populairste CNCF-project na Kubernetes, kan je profiteren van een robuuste en actieve community zonder enige afhankelijkheid van een leverancier. Instrumenteer je applicaties één keer en geniet van de flexibiliteit om ze overal te gebruiken.

AI-gestuurde analyses en gerichte probleemoplossing

Detecteer, analyseer en los problemen moeiteloos op met behulp van AI-gestuurde probleemoplossing die automatisch de systeemprestaties correleert, waardoor snellere identificatie van hoofdoorzaken en verbeterde Mean Time to Resolution (MTTR) mogelijk wordt.

Continue codeprofilering

AlwaysOn biedt continue analyse van prestaties op codeniveau, naadloos geïntegreerd met traceergegevens en met minimale overhead. Het stelt je in staat om op efficiënte wijze serviceknelpunten te identificeren en op te lossen, evenals mogelijkheden voor resource-optimalisatie in jouw hele omgeving.

Functies

Fouten snel detecteren, oplossen en elimineren

Efficiënt gegevens opnemen, analyseren en opslaan in realtime, op elke schaal, om problemen op te sporen en op te lossen met aanzienlijk verbeterde snelheid en effectiviteit.

NoSample full-fidelity trace-opname en retentie

Splunk APM verzamelt alle traces in plaats van een gesamplede subset, zodat geen enkele afwijking onopgemerkt blijft. Deze alomvattende aanpak biedt onmiddellijke feedback over elke release, waardoor de effectiviteit van je inspanningen voor monitoring en probleemoplossing toeneemt.

Service mapping

Splunk APM genereert dynamische service maps die DevOps-teams kant-en-klaar inzicht bieden in alle service-interacties, afgeleide services, afhankelijkheden en prestatiestatistieken. Deze waardevolle functie verbetert het begrip van de architectuur en prestaties van jouw systeem voor effectieve probleemoplossing en optimalisatie.

Tag spotlight

Door gebeurtenissen met betrekking tot latency of fouten snel te correleren met tagwaarden, biedt Splunk APM een gecentraliseerde locatie waar je een uitgebreid inzicht kan krijgen in hoe sporen zich in je hele systeem gedragen. Deze mogelijkheid maakt efficiënte probleemoplossing en analyse van prestatieproblemen mogelijk, zodat je ze snel kan identificeren en aanpakken.

Zakelijke workflows

Met Splunk APM kan je eenvoudig end-to-end traceringen groeperen op basis van een gemeenschappelijke service of tag, zodat je belangrijke zakelijke transacties effectief kan volgen. Deze mogelijkheid stelt ontwikkelaars in staat om te visualiseren hoe hun microservices verschillende workflows beïnvloeden die ze gebruiken. Door inzicht te krijgen in de prestaties en het gedrag van deze transacties, kunnen ontwikkelaars hun microservices optimaliseren en de algehele systeemefficiëntie verbeteren.

Slimme dynamische alerting

Met dynamische waarschuwingen kunnen jouw DevOps-teams eenvoudig waarschuwingen configureren op basis van statische drempels, plotselinge wijzigingen of historische anomalieën. Deze mogelijkheid vereenvoudigt het waarschuwingsproces en helpt het optreden van waarschuwingsstormen te verminderen. Door gebruik te maken van dynamische waarschuwingen kunnen jouw teams tijdig meldingen ontvangen over belangrijke gebeurtenissen of afwijkingen in systeemgedrag, waardoor ze snel en effectief kunnen reageren op mogelijke problemen of afwijkingen.

Analyse van prestaties op codeniveau

Splunk APM’s “Always On” code profileringsfunctie biedt een diepgaande analyse van de prestaties op codeniveau binnen de context van traceergegevens. Deze krachtige mogelijkheid maakt de identificatie en probleemoplossing van knelpunten in zowel cloud-native als monolithische applicaties mogelijk. Door codeprestaties naast traceergegevens te analyseren, stelt Splunk APM ontwikkelaars en prestatie-engineers in staat om verbeterpunten aan te wijzen en de applicatieprestaties te optimaliseren voor verbeterde efficiëntie en gebruikerservaring.