Mega-evenementen: neem controle over uw websiteverkeer

Met Akamai’s en Queue-It’s virtuele wachtkamer 

Met Akamai's en Queue-It's virtuele wachtkamer Blog

Inmiddels kennen we allemaal de voordelen van een sterk CDN. Het cachen van content zorgt voor minder serverbelasting en netwerkvertraging, betere laadsnelheid, geoptimaliseerde beschikbaarheid en verhoogde websitebeveiliging. Het besparen van kosten, door bijvoorbeeld de reductie van bandbreedte is een mooie bonus. Maar is dit voldoende in het geval van online mega-events?

Verlicht de origin met content caching

Evolane’s CDN-partner Akamai verhoogt de prestaties van websites door gecachete pagina’s aan de rand van het internet en dichtbij de klant te voorzien, door middel van meer dan 300.000 servers over de hele wereld. Evolane en Akamai werken samen om aan de hand van dit content delivery network, de applicatie en de infastructuur van de klant te ontlasten van duizenden verzoeken. Maar voor speciale events die uitzonderlijk veel en gelijktijdig webverkeer veroorzaken, hebben we meer nodig dan dit.

Virtuele wachtkamers voor mega-events

Requests die bijvoorbeeld de kaartverkoop van mega-events en dergelijke afhandelen, kunnen niet in de cache worden opgeslagen en hebben op die manier een impact op de servers. Elke website is namelijk gelimiteerd in de hoeveelheid verkeer hij kan verwerken. Er is met andere woorden een unieke oplossing nodig om knelpunten op jouw infrastructuur en applicaties te voorkomen, maar een on-demand schaalbare site is een technische uitdaging met een serieus kostenplaatje. Een virtuele wachtkamer kan een oplossing bieden, door de last van de verzoeken op jouw applicatie te verlichten.

“Een virtuele wachtkamer kan een oplossing bieden, door de last van de verzoeken op jouw applicatie te verlichten.”

COVID-vaccinatiecertificaten

Evolane bracht Akamai EdgeWorkers en Queue-It bij elkaar en implementeerde een veilige virtuele wachtkamer voor de distributie van Covid-19-vaccinatiecertificaten. Deze wachtkamer wordt tijdens het inloggen op de drukke uren geactiveerd, om te voorkomen dat de website overloopt van verzoeken. Daardoor krijgen bedrijven opnieuw de controle over hun omgeving en krijgen bezoekers die de site bereiken de gebruikerservaring die ze verdienen.

De blinde vlek van client-side integraties

Voor de client-side connector van Queue-It wordt JavaScript-code ingevoegd op de relevante pagina’s die door de wachtkamer moeten worden beveiligd wat eenvoudig en snel te implementeren is. Deze manier blijkt echter minder veilig dan server-side connectoren, omdat technisch onderlegde eindgebruikers de clientcode kunnen manipuleren en de wachtrij zo kunnen overslaan. De server-side integratie van Queue-It geniet onze voorkeur, omdat de uitvoering aan de serverzijde ervoor zorgt dat men de clientcode niet kan manipuleren. 

Virtuele wachtkamer - Edgeworkers

Extra beveiliging met Akamai EdgeWorkers

Maar hoe werken Akamai Edgeworkers dan precies? Wanneer een gebruiker een verzoek doet aan uw backend, activeert Akamai de ‘wachtrij-IT worker’. Deze workers valideren de verzoeken en verwijzen de bezoekers –  indien nodig – door naar de wachtrij. Het bijkomende voordeel is dat je jouw klanten realtime informatie en communicatie kan bieden. Ondertussen kunnen gecachete pagina’s door het CDN blijven gebruikt worden, zonder wachtrij. Ook Akamai’s webapplicatie-firewall, DDoS-preventie en bot management blijven hun werk doen. Zij kennen de reden voor het wachten, de positie in de rij, het aantal andere wachtenden en krijgen zelfs aangepaste live berichten. Virtueel wachten was nog nooit zo veilig en comfortabel!

Lees hier onze andere blogs

Phishing

Phishing

Brand protectorVersterk de beveiliging van je merk tegen phishing-aanvallenIn het digitale tijdperk waarin we leven, vormen cybercriminelen een constante bedreiging. Deze bedreigingen hebben zich in de loop der jaren ontwikkeld en zijn veelomvattender geworden,...

Lees meer
A Day In The Life Of …

A Day In The Life Of …

A day in the life of ...onze Perfomance Engineer DylanOntmoet Dylan! Vijf jaar geleden startte hij bij Evolane in het kader van een stage. Vandaag is Dylan een vaste waarde binnen het Performance Monitoring Team. En wat voor één! Als Dynatrace performance engineer...

Lees meer
Breaking the Ransomware Kill Chain

Breaking the Ransomware Kill Chain

Tijdens Cybersec Europe 2023De dreiging van ransomware-aanvallen kent een ongeziene piek. In 2022 kreeg de helft van alle organisaties te maken met een aanval van deze categorie. Voor de helft van hen kwam dit als een totale verrassing, omdat zij ervan overtuigd waren...

Lees meer