De mogelijkheden van datamanagement

Klantgericht werken op basis van datastromen

Datastromen - digitale sporen

Wat we vandaag de dag ook doen, al onze acties laten  digitale sporen na. Van onze locatie tot onze sociale contacten en persoonlijke interesses: de datastromen tussen eindgebruikers en publieke of private digitale platformen zijn eindeloos. De consument ruilt zijn persoonsgegevens in voor de toegang tot gratis services, zoals overheidsdiensten (denk maar aan taxonweb.be of mypension.be) sociale media en webshops. Deze services mogen dan wel geen geld kosten, aan de hand van cookies onttrekken ze wel heel wat (commercieel) interessante informatie.    

De kracht van data

Meten is weten! Steeds meer organisaties beginnen dit in te zien en zetten zo data in voor hun eigen specifieke doeleinden. Bedrijven die dit niet doen, blijven achter. Het inzetten van krachtige interne en externe gegevensbronnen kunnen namelijk helpen om nauwkeuriger te plannen, efficiënter te produceren en betere strategische beslissingen te nemen.

Op basis van datastromen worden beslissingen gemaakt die zowel het maatschappelijke belang als de internationale economie dienen. Dankzij de overvloed aan beschikbare informatie krijgt men namelijk een goed beeld van de consument of de burger. Denk maar aan de medische persoonsgegevens die worden ingezet in functie van de overheidsbeslissingen in de huidige gezondheidscrisis, of aan het gebruik van ons surfgedrag voor gepersonaliseerde reclame.

Splunk meten is weten - datastromen

“Op basis van relevante informatie die toch al voorhanden is, wapenen onze klanten zichzelf tegen de concurrentie en nieuwe spelers.”

Nieuwe technologiepartner Splunk

Evolane wil haar klanten ondersteunen in efficiënte data-toepassingen en ging daarom dit jaar een partnership aan met het Amerikaanse softwarebedrijf Splunk. Splunk’s technieken hielpen zo al de luchthaven van Dubai bij de optimalisatie van de passagiersdoorstroming en algemene klantenervaring. Daarvoor werd data gebruikt uit de luchthavenplanning, het WiFi-netwerk, de metaaldetectors, het bagagesysteem, en sensoren in de toiletten en wachtrijen.

Splunk is Evolane’s technologiepartner om klanten te helpen om voorspellende technieken toe te passen op de data die hun eindgebruikers genereren. Door middel van Splunk’s software, integreert Evolane, net zoals in het voorbeeld van de luchthaven van Dubai, data-analyses in de bedrijfsprocessen van haar klanten om zo de juiste medewerkers de juiste inzichten te kunnen geven.

CTO’s, CDO’s en CIO’s maken gerichte, strategische beslissingen op basis van deze bevindingen. Bedrijven kunnen op die manier klantgerichter werken, risico’s verminderen en algemene offline en online veiligheid waarborgen. Dit alles ten voordele van de winstgevendheid van het bedrijf. Op basis van relevante informatie die toch al voorhanden is, wapenen onze klanten zichzelf zo tegen de concurrentie en nieuwe spelers.

Wil je meer ontdekken over de mogelijkheden van Splunk en de samenwerking met Evolane? Bezoek Splunk’s pagina op onze website!

Lees hier onze andere blogs

Phishing

Phishing

Brand protectorVersterk de beveiliging van je merk tegen phishing-aanvallenIn het digitale tijdperk waarin we leven, vormen cybercriminelen een constante bedreiging. Deze bedreigingen hebben zich in de loop der jaren ontwikkeld en zijn veelomvattender geworden,...

Lees meer
A Day In The Life Of …

A Day In The Life Of …

A day in the life of ...onze Perfomance Engineer DylanOntmoet Dylan! Vijf jaar geleden startte hij bij Evolane in het kader van een stage. Vandaag is Dylan een vaste waarde binnen het Performance Monitoring Team. En wat voor één! Als Dynatrace performance engineer...

Lees meer
Breaking the Ransomware Kill Chain

Breaking the Ransomware Kill Chain

Tijdens Cybersec Europe 2023De dreiging van ransomware-aanvallen kent een ongeziene piek. In 2022 kreeg de helft van alle organisaties te maken met een aanval van deze categorie. Voor de helft van hen kwam dit als een totale verrassing, omdat zij ervan overtuigd waren...

Lees meer