Splunk Mission Control

Stroomlijn uw beveiligingsactiviteiten door de detectie, het onderzoek en de respons van bedreigingen te centraliseren. Dit gebeurt in een moderne en uniforme werkruimte, waardoor de complexiteit van het beheer van beveiligingsincidenten wordt verminderd.

Splunk Mission Control
Hoe Splunk Mission Control werkt

Uniforme beveiligingsoperaties voor de moderne SOC

Verenig detectie, onderzoek en respons

Krijg waardevolle beveiligingsinzichten en identificeer snel risico’s door uw beveiligingsgegevens te gebruiken om bruikbare resultaten te behalen. Verenig uw SOC-tools en -gegevens in één uitgebreide werkruimte. Dit stelt u in staat kritieke bedreigingen effectief te detecteren. Daarnaast kunt u grondig onderzoek uitvoeren en intelligent reageren om risico’s te beperken en uw organisatie te beschermen.

Moderniseer uw beveiligingsactiviteiten

Verhoog uw proactieve houding en reactiesnelheid door handmatige en repetitieve beveiligingsprocessen in uw geïntegreerde beveiligingsstack te automatiseren. Door gebruik te maken van automatisering kunt u uw beveiligingsteam in staat stellen zich te concentreren op waardevollere taken en strategische initiatieven. Tegelijkertijd zorgt u voor een consistente en efficiënte afhandeling van beveiligingsincidenten. Dit maakt snellere responstijden mogelijk, vermindert menselijke fouten en verbetert de algehele operationele efficiëntie.

Vereenvoudig uw beveiligingsworkflows

Optimaliseer uw beveiligingsactiviteiten door uw processen te stroomlijnen en te standaardiseren. Vereenvoudig en verbeter de naleving, herhaalbaarheid en controleerbaarheid van SOC-processen door uw operationele procedures te codificeren in vooraf gedefinieerde sjablonen. Zorg voor een consistente en efficiënte respons door uw responsplannen te modelleren rond de belangrijkste use cases van uw team. Hierdoor wordt een betere coördinatie en effectiviteit bij het aanpakken van beveiligingsincidenten mogelijk.

Functies

Prepare for takeoff

Mission Control is een geavanceerde applicatie voor Splunk Enterprise Security Cloud-gebruikers. Het biedt een uniforme, vereenvoudigde en gemoderniseerde ervaring voor het beheer van beveiligingsactiviteiten binnen hun Security Operations Center (SOC). Het gecentraliseerde platform, brengt verschillende beveiligingstools, gegevensbronnen en workflows samen, waardoor SOC-teams beveiligingsbedreigingen effectief kunnen detecteren, onderzoeken en reageren. Met Mission Control kunnen gebruikers uitgebreide zichtbaarheid krijgen, hun activiteiten stroomlijnen en weloverwogen beslissingen nemen om hun beveiligingspostuur te versterken.

Schaalbare beveiligingsanalyses

Krijg inzicht in een uniforme wachtrij van uw high-fidelity-incidenten, bestaande uit geprioriteerde risico-notabelen. Deze geconsolideerde weergave stelt u in staat om kritieke beveiligingsincidenten efficiënt te beheren en erop te reageren. Zo kan u uw aandacht richten op de belangrijkste risico’s. Door al uw risicogegevens in één wachtrij te centraliseren, kunt u ze gemakkelijk prioriteren en aanpakken. Hierdoor wordt de beveiligingspositie van uw organisatie verbeterd.

Gestandaardiseerde SOC-processen

Versnel onderzoeken door gebruik te maken van kant-en-klare out-of-the-box (OOTB)-antwoordsjablonen. Deze zijn uitgerust met ingesloten zoekopdrachten, acties en draaiboeken, waardoor uw beveiligingsanalisten meer mogelijkheden krijgen. Deze sjablonen bieden een gestandaardiseerde en efficiënte benadering van incidentrespons. Hierdoor kan uw team snel door beveiligingsgebeurtenissen navigeren en deze analyseren. Door gebruik te maken van deze kant-en-klare sjablonen kunnen uw analisten zich richten op het effectief oplossen van incidenten, het minimaliseren van de responstijd en het versterken van uw algehele beveiligingsactiviteiten.

Orkestratie, automatisering en respons

Voer SOAR-playbooks en -acties naadloos uit in de console, waardoor je niet meer tussen interfaces moet schakelen. Ervaar plug-and-play-functionaliteit met de flexibiliteit om de specifieke tools en oplossingen te integreren die u nodig heeft voor verschillende gebruikssituaties. Met deze gestroomlijnde aanpak kunt u beveiligingsactiviteiten efficiënt orkestreren en automatiseren, waardoor handmatige inspanningen worden verminderd en reactietijden worden verbeterd.

Case Management

Maak gebruik van responssjablonen om uw onderzoeken te verbeteren door aangepaste notities, inlichtingengegevens en relevante bestanden toe te voegen om uw voortgang te documenteren. Deze sjablonen bieden een gestructureerd raamwerk voor het vastleggen en organiseren van kritieke informatie. Zo kunnen waardevolle inzichten en bevindingen gedurende het hele onderzoeksproces correct worden gedocumenteerd. Door responssjablonen te gebruiken, kunt u uitgebreide records bijhouden en eenvoudig kennis delen binnen uw beveiligingsteam. De samenwerking vergemakkelijkt hierdoor en de algehele effectiviteit van uw inspanningen op het gebied van incidentenrespons wordt verbeterd.

Statistieken en rapportage

Gebruik historische gegevens van uw responssjabloontaken om uitgebreide SOC-statistieken en rapportage te genereren en de controleerbaarheid te verbeteren. Door te verwijzen naar de gegevens die tijdens eerdere taken zijn vastgelegd, kunt u waardevolle inzichten verkrijgen in de prestaties en effectiviteit van uw beveiligingsactiviteiten. Hierdoor kunt u belangrijke statistieken meten, trends volgen en gebieden voor verbetering identificeren. Bovendien verbetert de beschikbaarheid van gedetailleerde historische gegevens het audittraject, waardoor transparantie en verantwoording in uw beveiligingsprocessen worden geboden. Met toegang tot deze functies voor metrische gegevens, rapportage en controleerbaarheid kunt u gegevensgestuurde beslissingen nemen, naleving aantonen en de efficiëntie en effectiviteit van uw SOC continu verbeteren.

Geïntegreerde intelligentieverrijking

Onderzoek beveiligingsgebeurtenissen of verdachte activiteiten grondig door toegang te krijgen tot de relevante en gestandaardiseerde informatie. Hierdoor is een beter begrip van de dreigingscontext mogelijk wordt. Door gebruik te maken van relevante en genormaliseerde inlichtingenbronnen, kan u cruciale informatie verzamelen. Zo kan u de aard van de beveiligingsgebeurtenis en de potentiële impact ervan op uw omgeving analyseren. Met dit uitgebreide overzicht kunt u de ernst van de dreiging beoordelen, eventuele gerelateerde indicatoren van een inbreuk identificeren en weloverwogen beslissingen nemen met betrekking tot de reactie op incidenten. Toegang tot en gebruik van deze informatie vergroot uw vermogen om grondig onderzoek uit te voeren en beveiligingsrisico’s effectief te verminderen.